Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Extrabussar till festival inte strejkbryteri

Samtidigt som läget i busskonflikten alltjämt är låst öppnar sig nu möjligheter för besökare till Bråvallafestivalen i Norrköping att ta sig med buss till festivalområdet utanför Norrköping. Den ordinarie kollektivtrafiken till  festivalområdet, nedlagda Bråvalla flygflottilj, utgörs av spårvagnar. Men spårvägsförarna i Norrköping tillhör dem som fackförbundet Kommunal har tagit ut i strejk.

På onsdagen meddelade festivalarrangörerna att de, via ett privat bussbolag, har lyckats få fram  extrabussar som kommer att köra i skytteltrafik mellan Norrköpings resecentrum och festivalområdet.

Det finns också möjlighet att resa till festivalen med Swebus.

Att en privat aktör kör extrabussar mellan resecentrum och festivalområdet är inget som Kommunal betraktar som strejkbryteri.

– Så länge de inte stannar på några hållplatser eller kör våra linjeturer har vi inget emot det. Även om en minibuss inte hjälper jättemycket så tycker jag att det är bra, säger Bo Lingestig huvudskyddsombud på Kommunal i Norrköping till Norrköpings Tidningar.

Under natten till torsdagen rådde fullkomligt trafikkaos på vägen till festivalområdet med väldiga bilköer. Först vid sex-tiden på torsdagsmorgonen rullade de sista husvagnsekipagen in på områdets camping.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)