Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus öppnar för gratis ombokning

Swebus lättar på ombokningsreglerna inför den hotande utvidgningen av busskonflikten. Foto: Swebus.

Med anledning av den hotande upptrappningen av busstrejken erbjuder expressbussföretaget Swebus nu gratis ombokning av alla biljetter. Resenärerna själva kan boka om sin resa till ett senare tillfälle. Swebus uppger också att man har högsta beredskap för att bussarna ska kunna gå som planerat under lördagen, även om det dröjer till midnatt mellan fredag och lördag innan konflikten blir löst.

– Jag rekommenderar alla resenärer att hålla sig informerade via medier men också via vår webbplats swebus.se. Jag är fortfarande hoppfull om en lösning, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus.
I vanliga fall behöver resenären betala lite mer för en ombokningsbar biljett.

– Men i skuggan av den hotande strejken och för att resenärerna ska känna trygga ökar Swebus sitt ombokningserbjudande till att gälla alla biljetter utan kostnad.

Den hotande eskaleringen av busskonflikten kommer, om den träder i kraft, att drabba stora delar av expressbussbranschen, vilket kan skapa stora problem för resenärerna. Men det finns undantag. Till exempel kommer inte Swebus eventbussar till och från Bråvallafestivalen, Roskildefestivalen och Vansbrosimningen att drabbas av strejken utan körs som planerat.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)