Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skärgårdsö startar egen busslinje för att visa upp sig

Utö i Stockholms skärgård startar en egen busslinje för att göra det lättare för alla öns besökare att ta sig runt. Trafiken körs av Kerstins Taxi.

Lagom till midsommarhelgen startar Utö i Stockholms skärgård en egen busslinje, den första någonsin på ön. Syftet är att göra det enklare för öns många besökare att komma till vackra platser och välrenommerade restauranger.

Trafiken på linjen startar den 19 juni.

Öns gäster reser gratis och kan kliva av och på vid vilken hållplats de vill. En av hållplatserna ligger bland annat vid badstranden Utö Stora Sand.

Busslinjen knyter samman de olika bryggorna på Utö och Ålö, som angörs av reguljära båtar från Stockholm, Årsta Brygga vid Årsta Havsbad respektive Nynäshamn.

Busslinjen drivs av Destination Utö ekonomisk förening och finansieras under ett år, 2013, av Landsbygdsprogrammet och Haninge kommun.

Nästa år finns ingen stödfinansiering varför det då kommer att tas ut en avgift. Nivån på avgiften kommer att påverkas av 2013 års resenärer. Linjen beräknas hållas öppen till och med när skolorna startar i augusti.

Trafiken körs av Kerstins Taxi i Sorunda.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)