Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tusen jämnt för Irizar i6

Irizar i6 nr 1000 från företagets spanska fabrik.

Den spanska busstillverkaren Irizar har nu levererat det tusende exemplaret av sin modell i6 från sin spanska fabrik i Ormaiztegi.

Modellen har därmed blivit en verklig framgång för Irizar. i6 visades för första gången på den spanska bussmässan FIAA i Madrid i november 2010. Till det kommer ytterligare 800 exemplar som har tillverkats vid andra Irizarfabriker sedan förra året.

Irizar i6 kan idag fås både som helbyggd buss och på chassier från alla de stora busstillverkarna.  Modellen kan fås i längder från 10,7 till 15 meter och i tre bredder från 2,5 till 2,6 meter. Den kan också fås i 3,5 respektive 3,7 meters höjd.

Taggat som:

2 kommentarer »

  1. Irizar i6 presenterades 2010! Du slant nog på tangenterna.

    • Tack för påpekandet Mats! Nu är årtalet korrigerat. Det är roligt med kunniga och hjälpsamma läsare. Dessutom har jag lärt mig att inte skriva och äta smörgås samtidigt. Fingrarna kan bli flottiga och slinka…-:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)