Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storsatsning på buss i Västmanland

Det görs nu en storsatsning på busstrafiken i Västmanland, först på stadstrafiken i Västerås, nästa år på trafiken utanför Västerås. Foto: Ulo Maasing.

Landstinget i Västmanland gör nu en storsatsning på busstrafiken i regionen. Som vi tidigare har rapporterat läggs busslinjerna i Västerås om helt till hösten. Nästa år ska det också bli en rejäl förbättring av trafiken utanför Västerås, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

Orterna Surahammar och Hallstahammar får exempelvis kvartstrafik under trafiktopparna och trafik en större del av dygnet.  Redan nu har resandet mellan Hallstahammar och Västerås ökat mycket starkt och nästan tredubblats på två år, från 6000 till 16000 resenärer i månaden.

Men även om de båda orterna kommer att märka mest av förbättringarna blir det en upprustning av busstrafiken på bred front.

– Vi satsar på bussen i hela länet, också till angränsande orter som Avesta och Eskilstuna liksom på bättre förbindelser mot Uppsala. Vi satsar ju nu 21-22 miljoner kronor, och det är den största satsningen vi gjort någonsin, säger Tommy Levinsson(S), ordförande i kollektivtrafiknämnden i landstinget till SR Västmanland.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)