Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus startar busstrafik till Kolmården och Skara Sommarland

Snart kan man åka kollektivt till delfinerna. Foto: Kolmården.

Expressbussföretaget Swebus startar ny, kommersiell trafik till två populära sommarresmål, Kolmården och Skara Sommarland.  Till Kolmården kör man en ny linje från Norrköping, till Skara Sommarland utökar man trafiken från förra sommaren.

Kolmården får tre dagliga turer från Norrköping med 35 minuters restid och anslutning till Swebus linjer från Göteborg, Stockholm och Kalmar, vilket ger möjlighet att resa till Kolmården från dessa städer samt alla orter där bussarna stannar på vägen.

– Kolmården är ett av de resmål vi får flest förfrågningar om, och då främst från barnfamiljer, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Bussen tar djurparksbesökarna hela vägen fram till portarna till djurparken, och avgångarna är anpassade så att man kan göra dagsturer från exempelvis Stockholm eller Jönköping.

– Swebus satsning på bussar hit med täta avgångar är mycket välkommen, säger Mattias Zingmark, marknadschef för Kolmårdens Djurpark Alla som driver nöjesparker eller annan typ av besöksnäring vet hur viktigt det är med bra kommunikationer för att kunna ge besökarna bra service. Vi hoppas locka ännu fler långväga besökare tack vare att Swebus trafikerar stora delar av Sverige.

Kolmården har varje år över en halv miljon besökare.

Skara Sommrland fanns med i Swebus utbud redan förra året, men i år ökar man utbudet dit. Bussarna avgår från Göteborg och Örebro med stopp på vägen i orter såsom Mariestad, Götene och Alingsås. I Göteborg finns även anknytningar mot både Oslo och Malmö.

På båda linjerna startar trafiken den 17 juni.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

4 kommentarer »

 1. hej jag heter Ahmed lougui jag kommer pa besôk till Stockholm o jag skulle vilja besôka djurparken kolmarden kan man gôra det kommunalt o hur da tack fôr svar

 2. Hej Ahmed,

  Vi rekommenderar dig att kontakta Swebus´ kundtjänst. E-post: kundsupport@swebus.se, telefon 0771-218 218.

  Vänliga hälsningar

  Ulo Maasing

 3. Hej!
  jag skulle vilja besöka skara sommarland i sommar, tänkte ta en buss från stockholm men vad jag ser så verkar det som att inga bussar går från stockholm central, stämmer det?
  vi skulle också vilja veta om det går isåfall en buss hem samma dag. Tacksam för hjälp

  Mvh
  Pontus Windahl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)