Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbiljetten billigare hos SJ

Att köpa bussbiljett i Sörmland är billigare hos SJ än hos Länstrafiken. Foto: PeO Quick.

Att köpa bussbiljett i Sörmland är billigare hos SJ än hos Länstrafiken. Foto: PeO Quick.

Den som vill åka buss med Länstrafiken i Sörmland kan spara pengar genom att köpa biljetten hos SJ skriver flera sörmländska tidningar. Biljettpriset för bussresan kan vara 22 – 26 procent billigare hos SJ än hos Länstrafiken, trots att bussarna körs i Länstrafikens regi.

Södermanlands Nyheter har sett på biljettpriserna för bussresor en vardagseftermiddag från Eskilstuna till Katrineholm, Nyköping och Flen. Tidningen fann då att det på samtliga sträckor var billigare att köpa en enkelbiljett via SJ än hos Länstrafiken.

På SJ:s hemsida kostar exempelvis en enkelbiljett från Eskilstuna till Nyköping 95 kronor. Hos Länstrafiken kostar samma biljett 118 kronor. Där kan den inte heller köpa via nätet utan enbart med kortbetalning ombord på bussen. Den som väljer en SMS-biljett för bussresan får betala 110 kronor för enkelbiljetten.

– Det här har vi också noterat säger Annika Broman, kommunikationsstrateg hos Länstrafiken till Södermanlands Nyheter.

Länstrafiken ska nu se över sina biljettpriser.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)