Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Koll på resan på Flygbussarna

Flygbuss

Flygbussarna har nu introducerat realtidsinformation ombord på bussarna. Foto: Flygbussarna.

Flygbussarna har nu introducerat realtidsinformatin ombord på sina bussar. Med det nya realtidssystemet kan resenärer ombord på bussen se var man befinner sig längs linjen och den beräknade ankomsttiden till slutdestinationen.

Beräkningen bygger på bussens GPS-position som tillsammans med den inmatade tidtabellen räknar fram bussens ankomsttid. Därmed anpassas tiden efter trafiksituationen.

Realtidssystemet är en del av IT-plattformen Fordon Online som installerats ombord på samtliga Flygbussar i Sverige. Realtidssystemet ger ett flertal fördelar för resenärerna. Via skärmar som monterats på ett eller flera ställen i varje buss informeras tydligt bussens destination vid ombordstigning och passagerarna uppmanas att använda säkerhetsbältet.

Efter avfärd visas bussens färd på linjesträckningen tillsammans med beräknad ankomsttid.

Nästa steg för Flygbussarna blir att ta fram realtidsinformation även på flygplatser, terminaler och hållplatser. Med en sådan funktion kan varje kund få en tydlig blick över nästkommande avgångar och därmed planera sin resa på ett bra sätt. Systemet beräknas kunna lanseras på en flygplats under året.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)