Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starka siffror för turismen till Tyskland

Turismen till Tyskland fortsätter att öka. Bilden visar hotell Rüdesheimer Schloss i Rüdesheim. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Tyskland fortsätter att öka. Bilden visar hotell Rüdesheimer Schloss i Rüdesheim. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Tyskland fortsätter att öka på ett sätt som har få motsvarigheter i Europa. Från januari till april 2013 har omkring 18,2 miljoner utländska övernattningar registrerats på logianläggningar med fler än tio bäddar, enligt uppgifter från Statistisches Bundesamt, alltså Tysklands motsvarighet till SCB, Statistiska Centralbyrån. Det motsvarar en tillväxt på 3,9 procent jämfört med samma period föregående år. Tyskland ligger på första plats när det gäller svensk bussturism till utlandet.

Petra Hedorfer, chef för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT), räknar för helåret 2013 med en tillväxt på två till tre procent för Tyskland som resmål. De översvämningar som drabbade delar av Tyskland under juni innebär att siffran pressas ner.

World Economic Forum har gjort en jämförelse när det gäller kvaliteten på turistnäringen i 140 länder världen över. I den jämförelsen kom Tyskland på andra plats efter Schweiz. Sverige kom på nionde och Danmark på 21:a plats.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)