Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare köpa biljett med mobilen i Skåne

Skånetrafiken gör det lättare att köpa biljett med mobilen. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken gör det lättare att köpa biljett med mobilen. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken lanserar nu ett mycket enklare sätt att köpa biljett med smarta telefoner. Borta är kraven på personlig registrering – man behöver bara ange sitt mobiltelefonnummer en gång i Skånetrafikens app som har fått en ny köpfunktion. När man sedan köper biljett via appen gäller samma pris som i Skånetrafikens vanliga biljettautomater på hållplatser och stationer.

Appen kan laddas ner eller uppdateras från App Store eller Google Play, beroende på vilket operativsystem telefonen har.

Första gången anger man sitt mobilnummer och får till svar ett kostnadsfritt SMS med en kod. Via appen kan man också registrera och spara det eller de kort man vill betala sina resor med. Att spara uppgifterna är inte nödvändigt, men gör det enklare nästa gång man ska köpa buss- eller tågbiljett. Bussmagasinet.se har testat och hela proceduren går mycket snabbt och smidigt.

Sedan är det bara att köpa biljett. Upp till tio biljetter an köpas samtidigt. Vid första köpet anger man kortnummer och om man vill spara kortuppgifterna för framtida bruk.

Så här ser en färdig biljett ut efter aktivering. Bild: Skånetrafiken.

Så här ser en färdig biljett ut efter aktivering. Bild: Skånetrafiken.

Efter första köpet väljer man en fyrsiffrig PIN-kod. Koden är den enda uppgift man behöver spara för framtida köp. När man sedan vill använda biljetten aktiverar man den enkelt via appen. Biljetten kan köpas upp till sju dagar innan resan.

Efter det första köpet går det dessutom mycket snabbt att köpa nya biljetter med appen. Efter aktivering får man en biljett som sedan visas upp för förare eller konduktör – och som är mycket lättare att läsa av än dagens klumpiga och svårlästa SMS-biljetter.

Appen har utvecklats av Helsingborgsföretaget Forsler&Stjerna.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Så ser vi fram emot att alla huvudmän köper lösningen så att det bara behövs en app för hela landet. Kan det bli framåt 2030 eller nått sånt……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)