Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mord, bröllop och feta rubriker tema för sighhtseeing med buss

Med kvällstidningsrubriker som tema… Foto: Strömma Buss.

Med kvällstidningsrubriker som tema… Foto: Strömma Buss.

Stockholm fick på fredagen ett helt nytt koncept för sightseeing med buss. Det var Strömma Buss som tillsammans med kvällstidningen Expressen lanserade Headline Tours – en sightseeingtur till platser där sådant har hänt som har gett feta rubriker i tidningar och på löpsedlar. Bland det som resenärerna får se och höra berättelser om är bland annat korsningen Sveavägen/Tunnelgatan där Olof Palme mördades, Norrmalmstorgsdramat och kungliga bröllop.

Idén att skapa en sightseeingtur utifrån löpsedlar kommer från New York Post som arrangerar liknande turer på Manhattan i New York. På Expressen och Strmma menar man att den svenska huvudstaden rymmer åtskillig dramatik,

Det kan vara storslagna folkfester efter idrottsframgångar, kraschade stridsflygplan eller politiska mord. Händelser som etsat sig fast i vår historia men som i många fall lyckligtvis få har upplevt direkt på plats. Istället har många fått sina intryck via kvällstidningarnas dramatiska rubriker – intryck som har etsat fast och blivit en självklar del av flertalet svenskars minne.

– Att ge både stockholmarna och mer långväga gäster en chans att uppleva dessa platser är till stor glädje.  Expressen har sedan andra världskriget varit med om att skapa rubrikerna och forma berättelserna, så vi är väldigt glada att de vill driva denna sightseeingtur, säger Oscar Carheden, ansvarig för Strömmas sightseeingverksamhet.

Turerna har döpts till Stockholm Headline Tours och börjar och slutar på Vasagatan i närheten av Stockholms central. Tre turer om dagen körs, fredagar, lördagar och söndagar. Priset för att uppleva bde elände och glada stunder är 200 kronor.

Och turerna kommer inte att sätta skräck i utländska besökare eftersom guidningen enbart sker på svenska.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

1 kommentar »

  1. Smart med nya turistkoncept. Mindre smart med endast guidade turer på svenska…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)