Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus i samarbete med e-handelsföretaget Klarna

Expressbussföretaget Swebus och e-handelsföretaget Klarna har skrivit avtal om att kunna erbjuda enklare och tryggare betalningslösningar för bussresor. Avtalet är en inkörsport för Klarna som har ambitionen att ändra på hur resor köps på nätet. Klarna menar att efterfrågan på faktura och delbetalning när man köper resor på nätet är stor, men att det är två betalningssätt som är svåra att hitta.

– På många sätt påminner dagens situation inom reseförsäljning på nätet om hur e-handeln för fysiska varor såg ut på ett tidigt stadium. Svårnavigerade sidor, komplicerade kassor som tar lång tid, nästan enbart betalning med kort och ingen delbetalning, säger iklas Adalberth, vice vd på Klarna.

Genom det nya avtalet har Swebus nu lanserat betalning med faktura och avbetalning via Klarna. Därmed ansluter sig bussbolaget till andra resebolag som erbjuder Klarna till sina kunder, exempelvis Skistar, Travelpartner och Flygvaruhuset. Dessutom är mer än 60 % av alla länstrafikbolag i landet anslutna till Klarna för betalning av lokala resor.

– Med hjälp av Klarna förenklar vi ytterligare för våra resenärer att köpa sin resa hos oss, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. En stor majoritet av våra kunder köper sin resa på vår webbplats, så enkla betallösningar är mycket viktigt för oss. Det känns mycket bra att vi ännu en gång kan vara i framkant av utvecklingen inom bussbranschen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)