Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärer gillar kontroller

Västtrafiks resenärer uppskattar biljettkontroller. Foto: Ulo Maasing.

Det stora flertalet resenärer som åker med Västtrafiks bussar och tåg uppskattar biljettkontroller och anser att de är viktiga. Bara en liten minoritet säger sig vara negativa till kontrollerna, enligt en attitydundersökning som Västtrafik har låtit göra.

Undersökningen, som bygger på 2 900 telefonintervjuer, visar att endast 6 procent är negativa till stickprovskontroller och att biljettkontrollen bedöms som viktig. Närmare hälften av de tillfrågade vill också se fler biljettkontroller i kollektivtrafiken och 71 procent av de som regelbundet rest med Västtrafik är positiva till biljettkontrollerna.

– Det är glädjande att stödet för biljettkontrollen är stort bland våra kunder. Det visar att vi arbetar på rätt sätt och att de allra flesta vill betala och göra rätt för sig, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

Undersökningen visar dock att många fortfarande är kritiska till hållplatskontroller, där samtliga resenärer på ett fordon kontrolleras. Mer än en tredjedel (39 procent) av de tillfrågade är negativt inställda till den typen av biljettkontroll.

Det totala betyget för biljettkontrollen har ökat, från 3,3 till 3,7 på en femgradig skala, sedan den förra undersökningen 2011. Västtrafik har under den senaste tiden sett över arbetssätt och bemötande för arbetet med biljettkontrollerna.

Kontrollanterna får också bra betyg, bland annat för sitt agerande. Av de tillfrågade är det de som kontrollerats under den senaste tiden som är mest positiva, där upp till 80 procent ger biljettkontrollen 4 eller 5 i betyg.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)