Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inget wifi på lulebussar

Trådlöst internet inget för Luleå Lokaltrafik. Foto: Ulo Maasing.

Trådlöst internet inget för Luleå Lokaltrafik. Foto: Ulo Maasing.

Det blir inget gratis trådlöst internet på bussarna i Luleå. Luleå Lokaltrafik, dvs bussföretaget som  kör stadstrafiken i Luleå, ägs av staden och kommunstyrelsen har nu sagt nej till fritt surfande på bussarna.

Enligt Norrländska Socialdemokraten tycker företagsledningen inte att det är värt kostnaderna sedan man haft öppet wifi på en av LLT:s bussar sedan 2011.

LLT:s vd Sari Ekblom säger till tidningen att det skulle kosta totalt 300 000 kronor att installera wifi i bolagets närmare 60 bussar. Till det kommer driftskostnaderna. Företagsledningen pekar bland annt på att bolaget har många resenärer som endast åker 12 – 15 minuter.

Det är dock oklart om kommunstyrelsen har förstått vad man har gjort.

Lenita Ericson(S) säger att kostnaderna avskräcker.

– 300 000 kronor per buss blir mycket pengar, säger hon till NSD som då påpekar att det inte handlar om 300000 kronor per buss, utan totalt.

– Ojdå. Då måste jag sätta mig in i frågan på nytt. Men jag står givetvis bakom kommunstyrelsens beslut. Men det skulle inte förvåna mig om den här frågan är på agendan inom kort igen, säger Ericson till Norrländska Socialdemokraten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)