Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Attentat och skadegörelse stoppar Västeråsbussar

Nu har turen kommit till Västerås. Attentat och skadegörelse tvingar lokaltrafiken att dra in bussar. Foto: Västmanlands Lokaltrafik.

Nu har turen kommit till Västerås. Attentat och skadegörelse tvingar lokaltrafiken att dra in bussar. Foto: Västmanlands Lokaltrafik.Västerås

All busstrafik på linje 1 i Västerås kommer att dirigeras om på helgerna från och med nu på fredag kväll. Nu har det blivit Västerås Lokaltrafiks tur att tvingas dra in busstrafik på grund av att bussar angrips och utsätts för skadegörelse – i det här fallet i Bäckby Centrum i Västerås.

Flera av VL:s bussar och förare har utsatts för attentat och skadegörelse när de kör genom Bäckby Centrum. Det har förekommit stenkastning mot rutor i bussen, där rutor krossats, grön laser mot förarna, brinnande kundvagnar som knuffats ut framför bussen med mera.

Det gör att Västerås Lokaltrafik inte längre kan garantera säkerheten för sina förare eller resenärer. Tills vidare kommer därför inga bussar att trafikera Bäckby centrum fredagar-lördagar – söndagar från klockan 18.00 fram till sista natturen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)