Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussfiler i Göteborg öppnas för taxi

Foto: Taxi Göteborg.

Foto: Taxi Göteborg.

Göteborg har nu börjat öppna busskörfält i staden även för taxibilar. Än så länge handlar det bara om två utvalda busskörfält, dels längs Nils Ericsongatan, dels i Nya Allén. Beslutet har fattats av trafiknämnden i Göteborg, som också öppnar för diskussioner om att öppna fler busskörfält så att de kan användas av taxi.

– Eftersom det sedan tidigare är beslutat att taxi är en del av kollektivtrafiken är det här ett självklart beslut. Tyvärr blev det bara två vägsträckor i första omgången men vi ser det som att fler vägsträckor kommer att ingå inom kort, säger Ingo Asplund, driftchef på Taxi Göteborg.

Hos Taxi Göteborg har frustrationen varit stor över den ökande trängseln i Göteborgs innerstad. Bussfilerna har blivit fler för att göra kollektivtrafiken mer attraktiv och det har gjort att bilköerna blivit längre.

– För att vi ska kunna leverera samhällstjänster till en nivå som är acceptabel och för att taxi ska bli ett klokt alternativ till att ta sin egen bil in till staden är det en förutsättning att vi får använda kollektivtrafikens filer.

– Att det bara rör sig om två vägsträckor till att börja med är beklagligt men det kommer snart visa sig att det är ett riktigt beslut och fler filer kommer att öppnas för taxitrafik, säger Ingo Asplund.

Samtliga taxiföretag kan utnyttja de aktuella busskörfälten, även ”legaliserade rånartaxi” som tar ut skyhöga priser för sina tjänster.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)