Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt storhotell i Umeå

Nya Comfort Hotel Winn i Umeå. Bild: Choice Hotels.

Nya Comfort Hotel Winn i Umeå. Bild: Choice Hotels.

På lördagen öppnar ett nytt storhotell i Umeå, Comfort Hotel Winn. Hotellet är med sina tolv våningar, 52 meter över havet och 185 rum ett nytt landmärke i staden och invigs lagom till Umeås status som kulturhuvudstad nästa år.

Hotellet ligger centralt mellan Kungsgatan och Rådhusesplanaden. Under hotellet ligger Umeås nya shoppinggalleria Utopia som öppnar den 24 oktober.

Hotellet har satsat mycket på design och på att ge ett spektakulärt intryck. Bland annat har fasaden försetts med 2000 lysdioder som lyser upp mörkret. Normalt lyser dioderna med vitt sken, men vid speciella tillfällen kan hela hotellet ändra färg.

Share Dela

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. Man undrar; Vem ska bo där? Umeå är ingen stor, internationell metropol, utom möjligen i juli varannat år under Nolia-mässan. Kanske det finns något fler tillfällen. Hotellet kostade väl en hel del, så man undrar om de någonsin får tillbaka sina satsade pengar i form av hotellgäster. Ingår det pub, restaurang, m.m. i hotellet som Ume-borna själva besöker, blir kalkylen lite bättre.

  2. Nolia är i augusti vartannat år. Det är brist på hotellnätter i Umeå och detta ersätter Winns gamla hotell som stängdes när detta öppnades med ca 40 rum till. Restaurang kommer finnas, öppnas 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)