Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fastighetsägare i Göteborg köper sig busslinje

BusslyktorSju fastighetsägare i Högsbo-Sisjön i Göteborg har gått samman för att skapa en bättre kollektivtrafik i området. Tillsammans med Västtrafik etablerar man en ny busslinje. Västtrafik svarar för trafiken, fastighetsägarna tar notan.

Bakom projektet står Göteborgs stad och trafikkontoret i Göteborg.

Syftet är att fler ska välja kollektivtrafiken i området där det bland annat finns flera köpcentra, bilfirmor och ett antal mindre industrier. Högsbo-Sisjön håller på och utvecklas från industriområde till handels- och företagsområde. Men området är inte planerat för den trafikökning som har ägt rum.

Ambitionen är att minska trafikökningen genom att skapa bättre möjligheter att resa utan bil.

Den 14 oktober startar trafiken och den nya linjen ska gå i en slinga genom området. Till en början ska trafiken köras på försök under fem månader.

– Vi tycker det är nödvändigt att öka möjligheterna att åka kollektivt till området och minska trycket från biltrafiken, säger Jörgen Persson, en av ägarna av Alaska Fastigheter, till Göteborgs-Posten.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)