Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken vässar till Lund

Stora förändringar i regionbusstrafiken till Lund genomförs den 1 oktober. Foto: Ulo Maasing.

Stora förändringar i regionbusstrafiken till Lund genomförs den 1 oktober. Foto: Ulo Maasing.

Ett starkt resande till Lund gör att Skånetrafiken den 1 oktober gör flera stora ändringar i busstrafiken mellan Lund, Sjöbo och Ystad. Samtidigt förnyas bussflottan kraftigt.

Den största nyheten är att två nya linjer skapas: Pendeln 160 Lund-Dalby-Veberöd-Sjöbo och regionbuss 301 Sjöbo-Ystad. De nya linjerna ersätter SkåneExpressen 6 Lund-Ystad, linje 398 Sjöbo-Ystad och linje 163 Lund-Veberöd, som läggs ned.

– Det här är ett resultat av en gedigen utredning med flera intressenter. Vi har ställt trafikutbud mot var de starkaste resandeströmmarna finns. Många arbetspendlar på sträckan Veberöd/Dalby -Lund. Samtidigt reser färre med buss hela vägen Ystad-Lund sedan tåget går genom Citytunneln direkt till Lund, säger Anette Jönsson, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

Till den 1 oktober levereras också nya gasbussar. Totalt kommer 55 av totalt 108 gula bussar i området Söderslätt samt Malmö/Lund-Sjöbo-Ystad att bytas ut till nya bussar. De äldsta bussarna försvinner och andra äldre bussar kommer att gå igenom en ordentlig uppfräschning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)