Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyskland i topp för kulturresor

Tyskland är populärast i Europa som resmål för kulturresor. Bilden visar domen i Köln. Foto: Ulo Maasing.

Tyskland är populärast i Europa som resmål för kulturresor. Bilden visar domen i Köln. Foto: Ulo Maasing.

Tyskland är det populäraste landet i Europa som resmål för kulturresor. Detta enligt forskningsinstitutet IPK International. Bland alla de 50 länder som därtill betygsattes globalt i Anholt-GFK Roper Nation Brands Index, intog Tyskland plats fem inom området kultur sett till efterfrågan.

Tyskland har bland annat 38 kultur- och världsarv på UNESCO:s lista. Nästa år är landets världsarv också det ledande temat i Tysklands internationella marknadsföring.

– UNESCO:s världsarv är en betydelsefull kvalitetsstämpel i den internationella besöksnäringen, förklarar Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

– Tillsammans med våra strategiska partners, föreningen UNESCO Welterbestätten Deutschland e.V. och den tyska UNESCO-kommissionen, kommer vi att satsa intensivt på marknadsföring för att öka medvetenheten om de tyska världsarven och främja landets kulturturism.

DZT och den tyska UNESCO-kommissionen har tagit fram en gemensam logga för temaåret, den gemensamma nämnaren i de många kommunikationsaktiviteter som kommer att följa under året.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)