Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Planlösa bussar på Gotland

Ett år efter det att de regionala trafikförsörjningsprogrammen skulle varit klara har Gotland ännu inget. Foto: Ulo Maasing.

Ett år efter det att de regionala trafikförsörjningsprogrammen skulle varit klara har Gotland ännu inget. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken på Gotland rullar planlöst. I alla fall finns ingen plan för hur trafiken ska vara i framtiden, trots att alla landets regioner skulle ha tagit fram regionala trafikförsörjningsprogram redan för ett år sedan, den 1 oktober 2012. Nu hotar Transportstyrelsen Gotlands kommun med böter om man inte snabbt tar fram en plan, rapporterar Sveriges Radio P4 Gotland.

I slutet av januari stötte Transportstyrelsen på kommunen och efterlyste ett trafikförsörjningsprogram. Regionstyrelsens ordförande Åke Svensson(S) skrev då ett brev till myndigheten och bifogade ett planeringsunderlag, men sedan hände inget mer.

Nu har Transportstyrelsen gett regionen, som också är regional kollektivtrafikmyndighet, en månad på sig att komma in med ett trafikförsörjningsprogram. Annars får man böta 180 000 kronor.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)