Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara uppåt för Tyskland

Entrén till Berlins zoo under Festival of Lights. Foto: Ulo Maasing.

Entrén till Berlins zoo under Festival of Lights. Foto: Ulo Maasing.

Kurvorna fortsätter att peka uppåt för Tyskland, som är det största destinationslandet för bussresor från Sverige. Efter ett starkt första halvår 2013 visar siffror från Statistisches Bundesamt, Tysklands motsvarighet till Statistiska centralbyrån, att tillväxten fortsatt öka även i juli. Under perioden januari till juli har över 40,1 miljoner utländska övernattningar registrerats på logianläggningar med fler än 10 bäddar. Det motsvarar en ökning på 3,4 procent jämfört med samma period förra året.

Enligt Statistisches Bundesamt ökar antalet besökare särskilt påtagligt från de europeiska länderna. Jämfört med året innan steg antalet europeiska övernattningar i Tyskland under januari till juli med 3,3 procent. Sammanlagt övernattade fler än 30,3 miljoner europeiska resenärer i Tyskland, visar statistiken.

Från Sverige ökade antalet övernttningar med drygt fem procent.

– Att Tyskland är så pass populärt bland utländska gäster gör att landets incoming utvecklas fortsatt positivt. Det vackra högsommarvädret under juli månad lockade många att besöka Tyskland, något som avspeglas i tillväxten som ökade med 4 procent. Med en ökning av den utländska övernattningsvolymen på 3,4 procent under årets första sju månader är trenden mycket positiv, betonar Petra Hedorfer, styrelseordförande i DZT, det nationella tyska turistrådet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)