Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre i Uppland

Går bättre än väntat. Foto: Ulo Maasing.

Går bättre än väntat. Foto: Ulo Maasing.

Högre biljettintäkter och en gynnsam kostnadsutveckling för drivmedel gör att kollektivtrafiken i Uppland nu visar ett positivt ekonomiskt resultat i förhållande till budget. För perioden januari – augusti i år är Upplands Lokaltrafiks, UL:s, överskott 33 miljoner kronor, enligt den delårsrapport som på torsdagen lämnades till kollektivtrafiknämnden i landstinget i Uppsala län.

I delårsrapporten redovisas också en prognos för hela 2013. Den pekar på ett överskott på ca 30 miljoner kr för kollektivtrafikförvaltningen.

– Tack vare högre intäkter än budgeterat och en gynnsam kostnadsutveckling kan kollektivtrafiknämnden konstatera att det ekonomiska resultatet för kollektivtrafiken ser positivt ut, säger Johan Örjes (C), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)