Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt uppåt för Daimler Buses

En Mercedes-Benz Intouro på väg. Daimler Buses redovisr ett mycket starkt tredje kvartl. Foto: Daimler Buses.

En Mercedes-Benz Intouro på väg. Daimler Buses redovisr ett mycket starkt tredje kvartl. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland andra Setra och Mercedes-Benz Bussar ingår, hade ett starkt tredje kvartal enligt företagets delårsrapport. Försäljningen ökade med sjutton procent, jämfört med samma tid förra året. Ökningen berodde enligt Daimler främst på en ökad efterfrågan i Västeuropa och Latinamerika.

Omsättningen ökade kraftigt, hela 19 procent jämfört med samma period år 2012, till en miljard euro (ca 8,78 miljarder svenska kronor).

Även rörelseresultatet förstärktes avsevärt till 59 miljoner euro, vilket kan jämföras med ett minus under tredje kvartalet i fjol på 36 miljoner euro.

Förutom den ökade försäljningen i Latinamerika och Västeuropa påverkade effektiviseringsarbetet inom Daimler Buses resultatet positivt, skriver företaget i sin kvartalsrapport.

Daimler Buses räknar med att försäljningen av såväl chassier som av kompletta bussar kommer att öka kraftigt under helåret. I Latinamerika prognostiserar man en betydande återhämtning av marknaden. I Västeuropa räknar Daimler Buses med att öka sin marknadsandel avsevärt genom en stark ökning av försäljningen av kompletta bussar på en marknad som i övrigt är stabil.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)