Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tusentals ville åka gratis i Jämtland, hälften får det

Många vill åka gratis med Länstrafiken i Jämtland. Foto: Ulo Maasing.

Många vill åka gratis med Länstrafiken i Jämtland. Foto: Ulo Maasing.

Över 2500 jämtar ville ha ett fritt busskort under 30 dagar när Länstrafiken i Jämtland för en tid sedan gick ut med ett erbjudande för att locka bilister att prova kollektivtrafiken för sina arbetsresor. Erbjudandet gick ut till över 12 400 bilister och av dem har över 2500 ansökt om det fria busskortet. Drygt 1200 personer har kvalificerat sig för att provåka och nu har Länstrafiken skickat ut kort till dem.

Det stora intresset att testa kollektivtrafiken i länet gör att jag känner mig hoppfull om att markant kunna öka antalet resenärer ombord på våra bussar, säger Stefan Fredriksson, vd för Länstrafiken i Jämtlands län AB.

Länstrafikens mål var att få in 1500 ansökningar. Man räknar med att omkring 300 av provåkarna blir nya kunder i kollektivtrafiken.

– Prognosen är att vi kommer öka resandet med drygt 100 000 resor per år vilket var vårt mål med satsningen. Blir resultatet som prognosen säger kommer vi fortsätta att göra liknande kampanjer i fortsättningen, säger Stefan Fredriksson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)