Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Luleå Lokaltrafik vill fortsätta nobba nätet

Internetfritt också i framtiden? Foto: Ulo Maasing.

Internetfritt också i framtiden? Foto: Ulo Maasing.

Kommunägda Luleå Lokaltrafik (LLT) fortsätter att säga nej till att erbjuda trådlöst internet ombord på sina bussar. För dyrt och ger för lite, menar företaget, trots att de flesta politikern i fullmäktige i Luleå tycker att idén är bra.

Förslaget har varit uppe tidigare och även då fått nej från LLT. Politikerna i kommunfullmäktige tycker att idén är bra och skulle locka fler att ta bussen. Men LLT:s ledning fortsätter att säga nej, rapporterar Norrbottens-Kuriren som har tagit del av LLT:s yttrande över förslaget.

LLT menar att fritt internet på stadsbussarna skulle bli för dyrt och att bara ett fåtal resenärer skulle använda servicen. LLT menar också att de flesta dessutom har egna, mobila abonnemang och därför inte behöver wifi på bussen.

Kostnaden för fritt internet på LLT:s bussar har beräknats till 341000 kronor om året för 60 bussar. Till det kommer installationskostnaderna på 222000 kronor.

Men om politikerna ändå bestämmer sig för gratis internet på stadsbussarna i Luleå vill LLT ha ett extra anslag för att täcka kostnaderna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)