Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Många fler tar bussen i Växjö

Bussresandet i Växjö ökar kraftigt. Foto: Länstrafiken Kronoberg.

Bussresandet i Växjö ökar kraftigt. Foto: Länstrafiken Kronoberg.

Sedan stadsbusstrafiken i Växjö las om i början av september har bussresandet i staden ökat kraftigt, rapporterar Regionförbundet Södra Småland. Under september ökade resandet med 11 procent och i oktober var ökningen 13 procent. Omläggningen innebar bland annat ändrade linjedragningar och tätare turer, främst under högtrafik.

– Vi är jättenöjda med starten. Normalt tar det en viss tid innan trafikförändringar får genomslag i ökat resande, men för Växjö stadstrafik kan vi konstatera att det redan från start blev en bra ökning. Nu arbetar vi vidare för att resandet ska bli än högre, säger trafiknämndens centerpartistiske ordförande Sven Sunesson.

Två av förändringarna  är linje 3 som går från Samarkand till Linnéuniversitetet och linje 4 som förlängts och numera går hela vägen till flygplatsen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)