Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny stadstrafik i två Smålandsstäder

Busstationen i Oskarshamn. Både Oskarshamn och Västervik får snart ny stadsbusstrafik. Foto: Västgöten/Wikimedia Commons.

Busstationen i Oskarshamn. Både Oskarshamn och Västervik får snart ny stadsbusstrafik. Foto: Västgöten/Wikimedia Commons.

Städerna Västervik och Oskarshamn får den 15 december ny stadsbusstrafik. Busslinjerna förnyas och trafiken utökas av KLT, Kalmar Läns Trafik.

I Västervik blir det nya sträckningar på alla busslinjer. Tidigare linjer 1, 2 och 8 slås ihop till en helt ny linje 1. Linje 1 kommer att trafikera Gertrudsvik–Resecentrum–Örbäcken med en turfrekvens av en avgång per halvtimme. Linje 2 blir också helt ny och kör Piperskärr/Gränsö–Resecentrum–Kvännaren–Ljungheden med en frekvens på en gång i timmen.

– En önskan våra kunder länge haft är mer trafik till handelsområdet Ljungheden vilket nu blir möjligt. Vårt mål är alltid fler och nöjdare kunder och vi ser nu att Kalmars nya stadstrafik har ökat resandet och vi hoppas det även ska ske här, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell.

Den nya stadstrafiken i Västervik innebär också en ökad turtäthet på flera linjer, längre ”öppettider” för all busstrafik samt förenklade tidtabeller med avgångar samma klockslag varje timme.
Stadstrafiken i Västervik kommer nu också att gå på biogas som drivmedel. Gasen levereras från Västerviks kommunala biogasbolag.

I Oskarshamn lanseras en ny busslinje 703, som körs med täta och snabba turer till Saltvik och Vallmon via Resecentrum och stationen upp till en gång i timmen.

Det sker också förändringar i regiontrafiken där linje 160 Kalmar–Oskarshamn–Västervik och Expressbuss 161 Kalmar-Oskarshamn får utökade turer både vardagar och helger, samt en kortare restid då de inte kör via Påskallavik mer. Dock trafikeras Påskallavik E22. Som ersättning för detta lanseras en ny linje 169 som trafikerar Oskarshamn–Påskallavik–Emsfors.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)