Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bakslag för Dalatrafik hotar resecentrum i Falun

Om drygt ett år går Skid-VM i Falun. Men kommer det att finnas ett resecetrum att bussa besökare från? Foto: Falun2015.

Om drygt ett år går Skid-VM i Falun. Men kommer det att finnas ett resecetrum att bussa besökare från? Foto: Falun2015.

Förseningarna för Faluns nya resecentrum fortsätter. Om drygt ett år ska staden stå värd för Skid-VM och då har resecentrum en nyckelroll. Tanken är att besökare till tävlingarna ska bussar från resecentrum i Falun till tävlingsplatsen på Lugnet. Men nu är det ytterst osäkert om det kommer att finnas något resecentrum som står klart i tid. Förvaltningsrätten har nämligen underkänt den upphandling som Dalatrafik har gjort av bygget.

Upphandlingen vanns av Byggarna i Falun AB i juni i år.

Men byggföretaget Skanska överklagade upphandlingen eftersom man menade att Byggarna i Falun inte uppfyllde de krav på referensobjekt som Dalatrafik själva ställt i upphandlingsunderlaget. Det höll Dalatrafik inte med om, men nu har förvaltningsrätten alltså gått på Skanskas linje.

Om domen står sig måste Dalatrafik göra en ny upphandling. Men i den får inte Byggarna ingå. Samtidigt rinner tiden iväg och kommer att göra så ännu mer om Dalatrafik väljer att överklaga förvaltningsrättens dom.

– Frågan är inte om bygget blir av, utan när, säger Per Grundström som är projektsamordnare för resecentrum i Falun till Dalademokraten.

– Om bussterminalen inte blir helt klar i tid, så löser vi transporterna ändå. Vi måste se till att besökarna inte upplever att hamnat mitt i en byggarbetsplats och vi har kontinuerligt diskussioner med VM-organisationen kring detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)