Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skatteverket drar in F-skatt för bussföretag

F-skattEn av Dalatrafiks entreprenörer har fått sin F-skattsedel indragen sedan man under hösten dragit på sig en halv miljon i skatteskulder och krav hos kronofogden, skriver Dalarnas Tidningar. Företaget beställningstrafik med taxi och bussar i ett par dalakommuner.

Det aktuella företaget har 32 anställda och en omsättning på 23 miljoner kronor. Ekonomin har länge varit svajig och de tre senaste åren har bolaget av revisorerna fått anmärkningar för orena bokslut.

– Vi håller dem under ständig bevakning. De ska enligt uppgift i dagarna ha betalat sina skulder såväl till Skattemyndigheten som till Kronofogden, och begärt att återfå sin F-skatt, säger Dalatrafiks vd Claes Annerstedt till Dalarnas Tidningar.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)