Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN toppade lugn bussnovember

Förarplatsen på en MAN Lion´s City gasbuss. Foto: MAN.

Förarplatsen på en MAN Lion´s City gasbuss. Foto: MAN.

MAN toppar nyregistreringarna av bussar under november månad. November blev en lugn månad med bara 48 nyregistrerade tunga bussar, alltså bussar över tio ton. Detta enligt siffror från branschorganisationen Bil Sweden.

Under november registrerades totalt 56 nya bussar (både lätta och tunga), 45,6% färre än under samma tid förra året, då 103 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 1159 bussar, 18,3% färre än förra året, då 1418 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 48 under november, 42,2% färre än under samma tid förra året då 83 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – november 976 tunga bussar, 12,6% färre än under motsvarande period förra året då 1.117 registrerades.

Här är topplistan för november månad:
MAN 28
Mercedes-Benz 4
Neoplan 4
Volvo 4
Setra 2
Solaris 2
Scania 2
Optare 1
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)