Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största nyårsfesten när Berlin sätter rekord

Nyårsfirande vid Brandenburger Tor. Foto: VisitBerlin.

Nyårsfirande vid Brandenburger Tor. Foto: VisitBerlin.

Europas överlägset största nyårsfest hålls i Berlin på nyårsaftonen och nyårsnatten. Staden räknar med att bortåt en miljon människor även i år kommer att samlas till en väldig gatufest mellan det stora monumentet i Tiergarten, Siegessäule, och Brandenburger Tor. Festen har blivit en jätteaffär för stadens turistnäring. VisitBerlin, stadens turistbyrå, räknar med att omkring två miljoner människor besöker Berlin under nyårshelgen.

Det gör nyårspartyt i Berlin till det största i Europa. ”Bara” omkring en kvarts miljon människor brukar samlas i centrala London och 340 000 på Champs Elysées och vid Eiffeltornet i Paris.

Berlins dragningskraft på besökare gör att staden ännu en gång sätter rekord i antalet besökare. För några veckor sedan räknade man in 25 miljoner övernattningar av besökare hittills i år och när 2013 ska summeras väntar sig VisitBerlin att siffran hamnar på cirka 26 miljoner.

Den stora festen i Berlin äger rum längs en nästan två kilometer lång sträcka längs Strasse des 17 Juni. En lång rad artister uppträder på scenerna. Huvudscenen är förstås placerad vid Brandenburger Tor. Entrén till festområdet är fri.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)