Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tolvåring avkastad ur buss i rykande snöstorm

Dalarna

En tolvårig pojke i Dalarna blev under den gångna veckan tvingad att kliva av en buss längs vägen, trots att ovädret Sven härjade för fullt. Pojken hade glömt sitt busskort. Föraren lät honom åka med, men en kontrollant som steg på under resan ställde 12-åringen inför ett utimatum: betala böter eller lämna bussen, skriver Dalarnas Tidningar.

Eftersom pojken hade mobiltelefon kunde ha ringa sin pappa som kom och hämtade honbom.

– Man kunde väl åtminstone gett honom chansen att visa kortet senare, säger pappan til DT.

Det är Securitas som sköter biljettkontrollerna hos Dalatrafik. Michel Koznar, driftchef på Securitas, säger till DT att man kommer att utreda vad som hänt.

– Vi tar ansvar för det här och kommer att gå till botten med vad som hänt. Det här ska inte kunna ske. Skolbarn ska alltid kunna fullfölja sin resa, även i det fall de glömt sitt busskort. Jag har talat med kontrollanten som inte minns just den här separata händelsen.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Tänk om rubrikens lydelse varit ”Kontrollant kastade av tolvåring i rykande snöstorm” ? Eller rentav ”Securitas tvingade tolvåring lämna buss”? Men det är väl inte lika kul att berätta en större del av sanningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)