Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

TT-Line öppnar färjelinje till Polen

TT-Line öppnar en ny färjelinje från Trelleborg till Polen. Linjen ska trafikeras av Nils Dacke. Foto: TT-Line.

TT-Line öppnar en ny färjelinje från Trelleborg till Polen. Linjen ska trafikeras av Nils Dacke. Foto: TT-Line.

Färjerederiet TT-Line etablerar i januari 2014 en ny färjelinje med daglig trafik mellan Trelleborg och hamnstaden Świnoujście i Polen. Linjen kommer att trafikeras av den kombinerade frakt- och passagerarfärjan Nils Dacke som tidigare trafikerade linjen Trelleborg –Travemünde. Inför premiären av den nya rutten kommer restaurang, cafeteria och relaxavdelning att uppgraderas.

Den nya linjen mellan Trelleborg och Świnoujście kommer att avgå från Trelleborg sex dagar i veckan. TT-Line kommer även att utöka antalet avgångar mellan Trelleborg och Rostock. Sammantaget kommer man att erbjuda upp till 16 dagliga avgångar mellan Trelleborg, Rostock, Travemünde och Świnoujście från och med januari månad.

Świnoujście är en hamnstad på ön Usedom i nordvästra Polen, nära gränsen till Tyskland och ca 1,5 timmes bilfärd från staden Szczecin. I och omkring Świnoujście finns badstränder och strandpromenader med restauranger och caféer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)