Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexbusskoncernen växer vidare

Flexbusskoncernen, dvs Sverigeresor AB förvärvar Kjellbergs Busstrafik i Tranemo. På bilden från vänster: David Lindquist, vd Flexbuss Sverige; Krister Engdahl, ägare till Sverigeresor AB samt Conny och Charlotte Svensson från Kjellgrens Busstrafik.

Flexbusskoncernen, dvs Sverigeresor AB förvärvar Kjellbergs Busstrafik i Tranemo. På bilden från vänster: David Lindquist, vd Flexbuss Sverige; Krister Engdahl, ägare till Sverigeresor AB samt Conny och Charlotte Svensson från Kjellgrens Busstrafik.

Flexbuss Sverige AB, som ägs av Krister Engdahl, växer ytterligare och blir systerföretag till Kjellgrens Busstrafik i Tranemo AB. Det sker genom att Sverigeresor AB förvärvar samtliga aktier i Kjellgrens busstrafik i Tranemo AB. Affären innebär att bolaget blir helägt av Sverigeresor och koncernsyster med Flexbuss. Efter förvärvet kommer koncernens omsättning att uppgå till närmare 200 miljoner kronor och en fordonsflotta på 160 fordon.

– Förvärvet Kjellgrens Busstrafik i Tranemo AB är ett steg i vår långsiktiga strategiplan och förstärker koncernen på beställnings- och linjetrafiksidan,  säger David Lindquist, vd för Flexbuss Sverige AB.

Kjellgrens buss bedriver idag förutom beställningstrafik också linjetrafik i Tranemo och Gislaved på uppdrag av Jönköpings Länstrafik och Västtrafik.

Flexbuss Sverige AB är en del av koncernen Sverigeresor AB där även Dackebuss AB och Glasriket Taxi AB ingår.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)