Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stillsam december för bussarna

MAN toppade bussregistreringarna i Sverige under december. Foto: Ulo Maasing.

MAN toppade bussregistreringarna i Sverige under december. Foto: Ulo Maasing.

December blev en stillsam månad för nyregistreringar av bussar enligt branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under månaden registrerades totalt 70 nya bussar (både lätta och tunga), 67,1% färre än under samma tid förra året, då 213 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under året 1229 bussar, 24,6% färre än förra året, då 1631 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 60 under december, 67,4% färre än under samma tid förra året då 184 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under året 1.036 tunga bussar, 20,4% färre än under förra året, då 1.301 registrerades.

Här är siffrorna för nyregistrerade tunga bussar under december, märke för märke:

MAN 14
Volvo 11
Scania 10
Mercedes-Benz 9
Temsa 7
Setra 4
Solaris 2
Optare 1
AMZ Kutno 1
VDL 1

Det kan vara värt att notera att två, än så länge, ovanliga bussar har tagit sig in i statistiken: en av Solarisbussarna är en trådbuss till Landskrona, medan polska AMZ Kutno är Hybricons snabbladdade batteribuss till Umeå.

Från Bil Sweden betonar man att siffrorna är preliminära.

Taggat som: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)