Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm leder svensk turism

Populär turistattraktion i Stockholm – den beridna högvakten. Foto: Ulo Maasing.

Populär turistattraktion i Stockholm – den beridna högvakten. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Stockholm satte i fjol nytt rekord, enligt preliminära siffror från Stocholm Visitors Board. Under 2013 nådde Stockholm en ny toppnotering med 11 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med 2 procent i jämförelse med föregående år.

Det senaste decenniet har antalet gästnätter fördubblats. Och förutsättningarna för ytterligare tillväxt finns. 2014 ser ut att bli ett bra år både när det gäller evenemang och kongresser, konstaterar man på Stockholm Visitors Board.

–  Stockholm fortsätter att vara en turistmagnet. Med 11 miljoner gästnätter årligen stärker vi positionen som ett av de populäraste resmålen i Europa. För att Stockholm ska fortsätta växa och stärka sin internationella konkurrenskraft måste vi attrahera ännu fler besökare till Stockholm säger Ulla Hamilton (M), Stockholms stads företagarborgarråd samt ordförande i Stockholm Business Region.

Med fem stora kongresser inom Stockholms profilområden, flera stora konserter och festivaler finns goda förutsättningar för ytterligare tillväxt inom turismområdet under året. Evenemangsåret toppas från mitten av maj och under juni med dubbla One Direction-konserter på Friends Arena samt med artister som Robbie Williams, Miley Cyrus, Justin Timberlake samt Summerburst och nya Sthlm Fieldsfestivalen, säger Ulla Hamilton.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)