Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratiskort till bilister hamnar på Blocket

Gratiskort fårn Jönköpings Länstrafik har blivit en handelsvara. Foto: Ulo Maasing.

Gratiskort fårn Jönköpings Länstrafik har blivit en handelsvara. Foto: Ulo Maasing.

Personer som har fått gratis busskort i 30 dagar för att lockas byta sitt vardagsresande från bil till kollektivtrafik gör sig istället en extra hacka på korten. Det har Länstrafiken i Jönköping konstaterat. Korten som är värda över tusen kronor har av ett tiotal personer istället sålts på Blocket för omkring 700 kronor, skriver nättidningen Jnytt.

Länstrafiken delar ut tusentals 30-dagars prova-på-kort till inbitna bilåkare. Syftet är att få dem att uppleva hur bra det faktiskt går att resa med buss eller tåg. 9000 kort har delats ut. 16000 personer ansökte om kort.

– Det är väldigt tråkigt. De som inte blivit utvalda och fått kort har blivit provocerade av det. Trist när någon utnyttjar det på det här sättet, man har inte behövt dem men sett chansen att tjäna pengar, säger Ruth Andersson, informatör på Länstrafiken, till Jnytt.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)