Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratisbuss nytt vapen i Dalarna

Runn Express: Illustration: Nobina.

Runn Express: Illustration: Nobina.

Bussoperatören Nobina går nu till charmoffensiv i Dalarna. Under tre dagar i slutet av den här  veckan, 21 – 23 februari,  kör man gratis direktbuss mellan Falun och Borlänge, Runn Express. Företaget vill med det visa hur man kan utveckla kollektivtrafiken mellan de båda Dalastäderna. Satsningen görs i samarbete med IKEA i Borlänge.

Bussresenärerna får en goodie-bag ombord där de bland annat erbjuds gratis lunch eller fika på IKEA. De 1000 första resenärerna får också ett presentkort på 100 kronor. Bussarna kommer att gå en gång i timmen, från ca klockan 10 på förmiddagen.

”I snart åtta år har Nobina kört kollektivtrafiken i Dalarna på uppdrag av Dalatrafik. Nu fortsätter vi utvecklingen genom att erbjuda Dalatrafik och våra kunder dubbeldäckaren Runn Express, direktlinjen som är döpt efter Dalarnas näst största sjö, natursköna Runn.

Här kommer man att kunna luta dig tillbaka i fällbara säten. Om och när bussen kommer att gå i ordinarie trafik kommer man att kunna koppla upp sin telefon eller surfplatta mot gratis Wi-Fi med hög kapacitet. Nöjen, nyheter och information kommer man också att få på infotainmentskärmarna i bussen”, skriver Nobina i ett pressmeddelande. Man aviserar dock att helgens trafik kommer att ske med ”en enklare variant av denna dubbeldäckare”.

Nobina pekar på att flertalet resor mellan Falun och Borlänge idag utgörs av arbetspendling.

– Med Runn Express är målet att kollektivtrafiken ska bli det självklarar valet även för resor till och från kultur, nöjen och fritidsaktiviteter, skri

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)