Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Karlstad bara ökar och ökar…

Nya bussar har gett nöjdare resenärer i Karlstad. Foto: Karlstadsbuss.

Nya bussar har gett nöjdare resenärer i Karlstad. Foto: Karlstadsbuss.

Resandet med stadsbussarna i Karlstad fortsätter att öka. 2013 blev åttonde året i rad med en resandeökning. Då nådde Karlstadsbuss 6,4 miljoner resor. Det är en ökning med 3,7 procent, jämfört med året innan.

De senaste åtta åren har resandet med Karlstadsbuss ökat med 2,5 miljoner resor, vilket motsvarar en ökning med 64 procent.

Stadsbussarna har nu en marknadsandel på  24 procent. Kollektivtrafikens marknadsandel totalt i Värmland är 12 procent. Sex av tio Karlstadsbor använder sig av stadsbussarna.

Förra året fick Karlstad nya bussar med AC, WiFi, Buss-TV och fler sittplatser. Tio av bussarna är nu ledbussar. Övriga bussar har tio sittplatser mer än de gamla bussarna. Karlstads universitet genomförde kundundersökningar före och efter bussbytet. Resultatet visar att kunderna blivit nöjdare på alla punkter. 25 procent av resenärerna har kopplat upp sig på bussens fria WiFi.

– Det känns bra att de nya bussarna blivit väl mottagna av karlstadsborna. Det bidrar till en fortsatt positiv utveckling av kollektivtrafiken i Karlstad, säger chefen för Karlstadsbuss Sören Bergerland.

Karlstadsborna gör nästan hundra stadsbussresor per person och år. Därmed är Karlstad en av de städer utanför storstadsregionerna där man åker allra mest kollektivt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)