Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

App håller koll på bussen åt resenären

BussappVästtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, lanserar nu en app som ska hjälpa alla som reser kollektivt i regionen att se var nästa buss, spårvagn eller båt befinner sig. Med hjälp av appen kan resenärerna enkelt och tydligt se på en karta var fordonet befinner sig i förhållande till den hållplats där man befinner sig. Västtrafik har mer än 2 000 bussar, spårvagnar och båtar ute i trafiken varje dag.

– Ett smart och enkelt komplement till reseplaneraren. Om kunderna enkelt kan se var bussen eller spårvagnen är och att den är på väg bidrar det en högre grad av pålitlighet, säger Lars Backström, vd Västtrafik.

Den information som finns i reseplaneraren bygger på prognoser om vilket klockslag nästa tur förväntas avgå. Med den nya appen får man istället information var fordonet faktiskt befinner sig. I de allra flesta fall går Västtrafiks trafik enligt tidtabellen, men oavsett om bussen är försenad eller i tid så blir det lättare att planera sin resa med den nya appen.

– De flesta kunder har nog förståelse för att det ibland uppstår problem i trafiken som gör att vi inte kommer fram i tid. Men vi vet att behovet av snabb information i sådana situationer är stort och det möter vi med den nya appen, säger Lars Backström.

”Var är bussen?”-appen finns för Iphone- och Android-telefoner och går att använda i hela Västra Götalandsregionen. I dagsläget omfattas endast buss, spårvagn och båt. Västtrafiks förhoppning är dock att även tågtrafiken ska ingå i appen på längre sikt.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)