Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storvinst för Nobina i Köpenhamn

N.obina har tagit hem miljardkontrakt i Köpenhamn. Foto: Nobina

N.obina har tagit hem miljardkontrakt i Köpenhamn. Foto: Nobina

Nobina Danmark har vunnit ett stort uppdrag för Movia som är huvudman för busstrafiken i Köpenhamn med omnejd. Avtalet omfattar omkring 112 bussar och löper på sex år med en möjlig förlängning på upp till ytterligare sex år. Kontraktsvärdet uppges av Nobina vara närmare 1,8 miljarder svenska kronor under sexårsperioden. Trafiken i Köpenhamn och norra Själland startar den 15 december i år.

Movias beslut betyder att Nobina får fortsatt förtroende att köra S-busslinjer, som binder samman delar av Köpenhamn, samt ökar stads- och regiontrafiken på Nordsjälland.

– Vi är oerhört glada över att få förnyat och utökat förtroende av Movia att ansvara för trafiken i Köpenhamn och Nordsjälland. Framgången i upphandlingen medför en kraftig utökning av vår kontraktsportfölj i Danmark vilket är mycket glädjande, säger Ragnar Norbäck, VD och koncernchef för Nobinakoncernen.

Ungefär hälften av bussarna i det nya kontraktet kommer att tas över och återanvändas från befintlig trafik. Nobina kommer även att investera i 54 nya bussar. En mindre del av avtalet har en incitamentsbaserad ersättning som beror på kundnöjdhet och passagerartillväxt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)