Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer trafik ska ge färre delade tjänster för bussförare

Länstrafiken Örebro vill satsa på mer trafik för att minska antalet delade turer för bussförare. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Örebro vill satsa på mer trafik för att minska antalet delade turer för bussförare. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken i Örebro planerar att i kommande upphandlingar lägga in mer trafik och på det sättet minska antalet delade turer för bussförare. Närmast på tur står en upphandling i södra Närke nästa år. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro.

Fackförbundet Kommunal har den senaste tiden kampanjat hårt mot delade turer i arbetslivet. För Länstrafiken i Örebro är en minskning av de delade turerna  ett sätt att höja statusen på bussföraryrket.

– Bussföraryrket är inget högstatusyrke, vi måste jobba med att förbättra statusen, det tycker jag är en viktig uppgift för politiken. Det här är ändå en offentligt finansierad samhällstjänst, det är inte mindre krav på det här än om man jobbar inom andra områden inom kommun och landsting, säger Jonas Karlsson (S), landstingsråd i Örebro med ansvar för kollektivtrafiken till P4 Örebro.

Länstrafiken vill också ställa krav på att bussbolagen måste ta över personalen om det i samband med en upphandling sker ett byte av entreprenör.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)