Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rasta gör sig av med hotell

Grand Hotel Opera i Göteborg. Bild: Rasta.

Grand Hotel Opera i Göteborg. Bild: Rasta.

Rasta Group har beslutat sig för att fokusera på sin verksamhet längs vägarna och på sina arenarestauranger. Därför säljer Rasta sina två hotell med centralt läge i Göteborg respektive Malmö, Grand Hotel Opera och Grand Hotel Garden.

Fastigheten Grand Hotel Opera kommer dock Rastakoncernen även i fortsättningen att äga.

Hotellrörelserna har sålts till ProfilEvents AB som idag driver ett 15 tal hotell runt om i Sverige och Danmark, främst under varumärket ProfilHotels. ProfilEvents AB övertar hotellen från 2 juni eller när köparen tidigast därefter erhåller relevanta tillstånd för verksamheten.

Köpeskillingen är sekretessbelagd enligt avtal med köparen.

– Jag är övertygad om att ProfilEvents kommer kunna förvalta dessa fina hotell på bästa sätt och att vi i framtiden skall kunna fokusera ännu mer på vår kärnverksamhet som är restaurangverksamhet, samt att vi kan nyttja våra synergier på ett bättre sätt, säger Ulrik Svartborn VD Rasta Group AB.

Rasta köpte Grand Hotel Garden i Malmö så sent som i ånadsskiftet november/december 2010.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)