Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Åter bussar på Noras bussgata

NoraFrån och med tisdagsmorgonen kommer busstrafiken på bussgatan i Nora att återupptas på normalt sätt. Busstrafiken på gatan stoppades på torsdagen sedan en bussförare hotats när han körde på gatan där det har förekommit upprepade konflikter mellan busstrafiken och annan trafik. Den trafikeras dagligen av ett 70-tal bussar ut och in i Nora.

Bussgatan passerar en bilhandel vilket har gjort det trångt för bussarna, samtidigt som bilister ibland överraskats av bussar som kom körande från vad man uppfattat som en återvändsgata.

Nu har representanter för det altuella bilföretaget, Nora kommun, Länstrafiken och bussoperatören Nobina enats om ett antal åtgärder för att säkra trafiksäkerhet och framkomlighet på bussgatan.

Parkeringsförbud och hastighetsbegränsning till 15 kilometer i timmen införs på ena sidan av en gata som leder till bussgatan. Farthinder ska också monteras upp.

– Vi har även sett till så att kontrollen fungerar av att reglerna efterföljs, säger kommunchefen Jan Norlund till Nerikes Allehanda.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)