Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolbussförare åtalas för misshandel av barn

Skolskjutsskylt1-300x246En bussförare i Halland åtalades på fredagen vid Varbergs tingsrätt. Åtalsrubriceringen är misshandel, alternativt ofredande. Enligt åtalet ska mannen, som är i 60-årsåldern, ha uppmanat tre barn på bussen att slå ett annat barn, en då elvaårig pojke. Händelsen inträffade när mannen körde en skolbuss i Varberg i april förra året.

Den misshandlade eleven har enligt åtalet fått flera slag med knytnäve, både mot sitt huvud och mot kroppen. Misshandeln ägde rum vid färd från skolan.

Enligt Hallands Nyheter har föraren i polisförhör sagt att han inte minns om han om han har uppmanat andra elever att slå offret. Men, har föraren sagt, om han nu gjort det har det varit mest på skoj och inte allvarligt menat.

Fem skolbarn som var med på bussen vittnar däremot om händelsen händelsen och åklagaren hänvisar även till en filminspelning från den misstänkta misshandeln.

Enligt Hallands Nyheter slutade föraren efter händelsen på egen begäran att köra den aktuella turen. Senare togs han ur tjänst när det gäller att köra skolskjutsar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)