Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bra start för Tyskland

Berlin är en pålitlig turistmagnet i Tyskland. Foto: Ulo Maasing.

Berlin är en pålitlig turistmagnet i Tyskland. Foto: Ulo Maasing.

Turismen till Tyskland ökar och ökar. Även det här året har börjat bra. Under årets första två månader har över 8,4 miljoner utländska övernattningar registrerats på logianläggningar med fler än 10 bäddar, enligt uppgifter från Statistisches Bundesamt. Det motsvarar en tillväxt på 4,2 procent jämfört med samma period förra året.

– Tyskland som resmål har fått en flygande start på året och 2014 ser ut att kunna bli det femte framgångsrika året i rad, säger Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Förra året uppgick antalet utländska övernattningar i landet till 71,9 miljoner.

Från Sverige har en ökning på 0,6 procent registrerats under januari och februari, jämfört med samma period i fjol.

Europa, som står för runt tre fjärdedelar av den tyska incoming-turismen, är fortsatt Tysklands viktigaste marknad. Under januari och februari uppgick antalet europeiska övernattningar i Tyskland till 6,3 miljoner, vilket jämfört med samma tid 2013 motsvarar en ökning på 3,2 procent. Bland de europeiska länderna står Storbritannien för en påfallande stor del av det ökande antalet gäster och landet kunde som Tysklands näst viktigaste marknad visa upp en tillväxt på över fem procent under årets två första månader.

Besökare från Schweiz bidrog i januari och februari med en ökning på 4,8 procent till Tysklands växande incoming jämfört med samma period året innan. Även Österrike (plus sex procent), Frankrike (plus 3,8 procent), Danmark (plus 7,9 procent) och Polen (plus 8,4 procent) stod för en mycket stark tillväxt under årets första månader.

Tillväxten från Tjeckien låg högre än genomsnittet och uppgick till 14,9 procent. I Sydeuropa har Spanien med en ökning på 9,4 procent och Portugal med 10,4 procent utvecklat sig positivt under samma tidsperiod.

Efterfrågan från USA har stigit med fyra procent i januari och februari. Den hittills starka utvecklingen i Asien fortsätter till synes 2014 och har inlett det nya året med en ökning på 12,7 procent i januari – februari.

Särskilt påtaglig är tillväxten på 28,1 procent från de arabiska golfstaterna och från Kina på 15,1 procent. Även Indiens bidrag till ökningen av Tysklands incoming låg med 10,7 procent över genomsnittet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)