Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Digital trafikstockning med sikte på framtiden: Traffic Jam Session

Dagens kollektivtrafik i Skåne – men hur är framtidens. Skånetrafiken är nu på jakt efter visionärer, utvecklare och designers inför ett stort hackathon i slutet av maj. Foto: Ulo Maasing.

Dagens kollektivtrafik i Skåne – men hur är framtidens. Skånetrafiken är nu på jakt efter visionärer, utvecklare och designers inför ett stort hackathon i slutet av maj. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken är just nu tillsammans med flera partners på jakt efter visionärer, utvecklare och designers som man vill ska slå sig samman i ett stort hackathon i slutet av maj – Traffic Jam Session – the hackathon that moves the world. Syftet är att man under 36 timmar den 27 – 29 maj ska skapa nya koncept, tjänster och upplevelser för framtidens kollektivtrafik.

Syftet med Traffic Jam Session är att försöka hitta svar på frågan: Hur kan vi föra kollektivtrafiken in i framtiden?

Evenemanget är tänkt att kulminera i en presentation av prototyper som kan tas fram av forskningscentret Medea och/eller dess samarbetspartners vid ett senare tillfälle. Varje projekt som skapas vid hacket kommer att få en egen chans att glänsa framför branschen och regionen. Prototyper som tagits fram och förs vidare för utveckling kommer att belönas med 15 000 kronor.

Som grund för innovationsarbetet kommer deltagarna att få tillgång till uppgifter, data och teknik från en rad olika partnerorganisationer.

Skånetrafiken lovar att dagarna kommer att vara fullmatade med internationella och nationella keynotetalare, demonstrationer av teknik, workshops och naturligtvis själva hacket.

Initiativtagare till Traffic Jam Session är MEDEA, ett forskningscenter inom Malmö högskola, tillsammans med Mobile Heights och Skånetrafiken.

Tillsammans har man sett ett behov av att förbättra och förstärka kollektivtrafiken genom en innovativ användning av IKT-sektorns nya möjligheter och produkter.

Skånetrafiken kommer att öppna upp data genom flertalet API: er till hackare. Skånetrafiken ser detta som ett sätt att ligga i framkant i utvecklingen av mer innovativa lösningar för framtidens kollektivtrafik.

–  Vi på Skånetrafiken tror att vi kan få hjälp i en modernisering av transportsystemen samt service genom att använda mer kreativa hjärnor. TrafficJamSession är ett steg närmare att bli mer samarbetande och kundorienterade med tjänster, verktyg och data som finns tillgängliga, för att skapa en mer innovativ Skånetrafiken, säger Martin Gull, Head of Business Development , Skånetrafiken

Mobile Heights kommer under eventet att presentera en ny enhet som kallas Minimum Viable Device (MVD). Detta är en ny enhet som ger kodare möjlighet att ansluta saker via en öppen standard, API: er och SDK.

Mer om Traffic Jam Session finns på evenemangets hemsida: http://trafficjamsession.mah.se.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)