Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna och Västtrafik överens om Landvettertrafiken

Västtrafik och Flygbussarna har nu kommit överens om nya biljettregler för Landvettertrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik och Flygbussarna har nu kommit överens om nya biljettregler för Landvettertrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Den hett omdiskuterade frågan om möjligheterna att arbetspendla med buss till Landvetters flygplats har nu fått en lösning. På måndagen tecknade Västtrafik och Flygbussarna en ny överenskommelse som innebär att arbetspendlare och turister från 1 juni kan resa enklare till och från Landvetter flygplats. Anställda vid flygplatsen kommer åter kunna resa med en och samma biljett och turister som tar Flygbussarna kommer kunna resa vidare inom Göteborg utan extra kostnad.

När den nya lagen kom 2012 som avreglerade den regionala kollektivtrafiken med buss och öppnade för kommersiell trafik var Flygbussarna snabbt igång med sin trafik. De förhandlingar som fördes då lyckades inte lösa frågorna om samverkan och biljettgiltighet, men genom dagens avtal tas ett positivt steg i riktning mot en bättre samverkan mellan allmän och kommersiell trafik.

– Vi är glada både över att vi hittat en lösning som bygger på kundernas önskemål, och som samtidigt är ett positivt steg för utvecklingen av samverkansformerna med de kommersiella aktörerna, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik

Från och med 1 juni kommer anställda vid Landvetter flygplats att kunna resa med Västtrafiks periodkort på Flygbussarna.

– Vi är mycket nöjda med att samarbetsavtalet med Västtrafik nu undertecknats. Det innebär att vi tillsammans kan erbjuda attraktivare resor för våra gemensamma kollektivtrafikresenärer som antingen ska till sin arbetsplats på Landvetter flygplats eller till sitt flyg, säger Raymond Hellmark, affärsutvecklingsansvarig på Flygbussarna.

Även för turister som kommer till Landvetter flygplats kommer det nu att bli enklare när man kan fortsätta sin resa med kollektivtrafiken inom Göteborgs kommun utan att betala något extra.

Från och med juni kommer också Flygbussarnas turer att finnas med i Västtrafiks reseplanerare och synas på realtidsskyltarna, vilket också kommer att underlätta för resenären att planera sin resa dörr till dörr.

– Nu gör vi det enkelt att resa med kollektivtrafiken till Landvetter flygplats. Tillsammans har vi arbetat för att resenärerna ska kunna resa i ett sammanhängande system, utan att behöva krångla med olika typer av färdbevis. De här förbättringarna hoppas vi nu ska leda till att fler väljer att resa med kollektivtrafiken, säger Ulrika Frick(MP), ordförande i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)