Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första gasdrivna normalgolvsbussarna från Scania

De första Scania OmniExpress med gasdrift levereras till Trelleborgs kommun.

De första Scania OmniExpress med gasdrift levereras till Trelleborgs kommun. Foto: Scania.

Scania levererar på torsdagen de första seriebyggda, gasdrivna normalgolvsbussarna för linjetrafik. De första två bussarna ska användas av Trelleborgs kommun för skoltrafik. Trelleborg har beställt totalt tre exemplar av den första gasdrivna versionen av Scanias linjevagn OmniExpress.

Normalgolvsutförandet ger högre komfort och större kapacitet när det gäller antal resenärer, jämfört med låggolvs- eller lågentrébussar av samma längd.

De bussar som Trelleborg har beställt är Scania OmniExpress 320 NF med 310hk gasmotor med gastankarna på taket och som kan köras på både CNG och BNG. Modellen har 55 sittplatser, alla utrustade med ställbara trepunktsbälten.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Kommer dom troligen att ångra när dom märker hur svårstartade bussarna är, hur mycket dom hackar, hostar och hoppar, när dom kör, personligen tycker jag att Scanias gasbussar är dom sämsta på marknaden, nästan lika dåliga som Mercedes äldre gasbussar var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)